2 juli, 2017

Avancerad hudvård

ENERPEEL Kemiska Peels

ENERPEEL är produkter som endast ingår i de avancerade ansiktsbehandlingarna i vår klinik, de är helt enkelt för starka att sälja för hemmabruk. De är klassade som medicinteknisk produkt och är CE-märkta, mig veterligen finns ingen annan kemisk peeling i Sverige som har samma egenskaper. Behandlingar med Enerpeel gör det möjligt att effektivt förbättra en rad synliga eller djupare problem i huden så som t.ex:

 • Hudens textur och lyster
 • Rynkor och fina linjer
 • Ojämheter och defekter i pigment
 • Fet hy
 • Acne – både inflammatorisktyp, komedontyp och blandtyper
 • Rosacea
 • Solskada såsom exempelvis solfräknar(letigo) och åldersfläckar (aktinisk keratos i måttlig form)
 • Torr hud genom ökad vattenbindande förmåga
 • Åstakomma stimulering av Collagen för ökad fasthet och hudföryngring.

Peels-behandlingarna skräddarsys för olika individuella förutsättningarna. Behandlingarna görs antigen som enskilda behandlingar eller upprepas såsom kur för bättre effekt och mer korrigerande syfte. Den positiva effekten av Enerpeel ökar under flera månader efter behandlingstillfället och skapar en varaktig, positiv föryngrande utveckling av huden.

Enerpeel har, som enda leverantör av kemiska peels i Sverige, godkänts för att bli CE-märkta (Medical Device enligt klass IIa). Behandlingar med Enerpeel kemiska peels är kraftfulla behandlingar och genom att de är CE-märkta tillåts de innehålla specifika ingredienser i högre koncentrationer. Det gör att resultatet i din behandling inte går att jämföra med andra kemiska peels på marknaden.

Behandlingar med kemiska peels vi erbjuder:

ICE PEEL

Ice Peel

Icepeel kombinerar 2 ytterst verksamma teknologier för tredimensionellt resultat. Kemisk peeling, Enerpeel MA, är steg 1 och Cryoterapi är steg 2. Effekten är resultatinriktad och omedelbar. Tydliga resultat utan ”down time”.

Kemisk peeling är dokumenterad effektiv metod att exfoliera huden samt har en rad kvalitetsförbättrande egenskaper. Behandlingen bidrar till att främja jämn hudton och struktur, reducerar linjer och rynkor samt ger huden ökad vitalitet. Passande även för en rosacea, känslig hy.

Cryoterapi är en kylbehandling med flera allmänna hudförbättrande egenskaper. Kylbehandlingen reducerar och lindrar inflammation, rodnad, svullnad och främjar god genomblödning. Dessutom stärker kylbehandlingen immunförsvaret och stärker hudens skyddsfunktioner, samtidigt som den ökar aktiv ämnesomsättning vilket gör att slaggprodukter rensas ut och näringsämnen bättre når ut.

Enerpeel kemisk peeling

ENERPEEL GA

Peel-behandling ökar produktionen av nytt kollagen och elastin vilket ger ökad fasthet till huden. Den jämnar ut solskador och pigmenteringar vilket gör Enerpeel GA till den ultimata behandlingen för mogen och solskadad hy. Rekommenderas som en kur à 3 st behandlingar vid behandling av pigmenteringar.

ENERPEEL SA

Enerpeel SA är en effektiv behandling för acnerelaterade tillstånd. Man kan behandla inflammatorisk acne, komedonacne eller blandtyp. Rekommenderas som en kur à 3 st behandlingar.

ENERPEEL MA

Enerpeel MA är en effektiv behandling för känslig hud. Vid behandling av rosacea rekommenderas en kur à 3 st behandlingar.

Microinjector – nålbehandling för ökad produktion av kollagen & hudföryngring

Vad är Microinjectorbehandling?

Microinjector är an avancerad, fraktionerad nålbehandling (även känd som microneedling) som ökar hudens produktion av kollagen och slätar ut ärr.

Microinjector-behandlingen använder sig av 12 st sterila tunna engångsnålar för att vertikalt penetrera huden genom ett vibrerande nålhuvud på en micropenna. När munstycket flyttas över hudytan stansas tusentals mikroskopiska kanaler som stimulerar det naturliga kollagenbildningen. Under behandlingen slussas dessutom aktiva ämnen ner i huden så att den får en utomordentlig boost samtidigt som kollagentillväxten ökar. Denna metod är så säker att den kan användas på känsliga områden tex området runt ögonen.

Resultaten är jämförbara med fraktionerad laser-behandlingar men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid.

Microinjector-behandlingen rekommenderas för behandling av

 • Åldrad hud, fina linjer och rynkor
 • Röklinjer runt läpparna
 • Ytliga blodkärl
 • Bristningar
 • Acne-ärr
 • Pigmentering och solskador
 • Stora porer
 • Huduppstramning och föryngring
 • Keratisis pilares (knottror på tex överarmar)

Behandlingen inleds med rengöring och desinfektering av huden. Efter önskad effekt och hudtyp ställs micropennan in på en penetrering mellan 0,5-2,5mm och munstycket flyttas över behandlingsområdet 4 till 10 ggr. Samtidigt som micropennan jobbar på hudytan så appliceras det en serum som innehåller mycket effektiva aktiva ingredienser såsom: Argireline, Arbutin, Beta glukan, DMAE, Hyaleronsyra. Serumet tränger sig lätt in i huden genom de micro kanalerna som micropennan skapat. Avsutningsvis läggs det på en lugnande, återfuktande och kylande mask som får ligga på i 15-20 min. Man bör undvika makeup 8h efter avslutad behandling.

På Hudkliniken Norr använder jag den microneedling-penna som lanserats som den snabbaste pennan på marknaden. Det innebär att den skapar upp till 3000 mikrokanaler per sekund (att jämföra t.ex. med den äldre Dermapen™ som endast skapar upp till 1900 mikrokanaler per sekund). För dig som kund innebär det att huden behandlas fler gånger på samma tid, vilket leder till ett bättre resultat.

Se hur en Microinjector-behandling går till i denna video

Ultraljudsbehandling – lågfrekventa ljudvågor som ger huden en fantastisk lyster

Vad är ultraljudsbehandling?

En skön behandling som tar fram en fantastisk lyster i huden, en behandling som bara måste upplevas. Först rengörs och peelas huden på djupet med hjälp av ultraljud för att därefter slussa in en ampull med vitaminkoncentrat. Ultraljudsmunstycket tvingar då vitaminkoncentratet djupare in i huden där huden kan tillgodose sig vitaminerna. En behandling som passar alla hudtyper.

Ultraljud är en modern teknik som använder lågfrekventa ljudvågor för säker mekanisk hud exfoliering, molekylär genomströmning och läkning till att bekämpa åldrande hud, minska rynkor, avlägsna akne, återfukta, hantera rosacea och hyperpigmentering.

Ultraljud passar alla sorters hudtyper och hudtoner. Faktum är att studier vid ledande universitet har visat att ultraljud kan öka effektiviteten i vissa ansiktsbehandlingar med så mycket som 10.000 gånger.

Ultraljud avger mellan 10.000 och 30.000 vibrationer per sekund. Den högfrekventa massagen rengör huden, dämpar ärr, förbättrar hudtonen och ökar hudelasticiteten. Ultraljud skapar också friktion och ger en lokal värmeökning, vilket förbättrar aktiviteten i hudcellerna.

Sök ledig tid för Avancerad hudvård

Se fullständig behandlingsmeny och priser här