1 januari, 2018

Fibroblast – ögonlockslyft utan kirurgi

Fibroblast-ögonlockslyft utan kirurgi

Skulle du som många andra vilja göra nåt åt dina hängande ögonlock eller djupa rynkor men inte vill genomgå plastikkirurgi? Många har någongång funderat på ögonlockslyft, men är rädda för det kirurgiska biten och för konvalescensen efteråt. Purebeau Fibroblast har skapat en ny metod som gör det möjligt att lyfta ögonlocken utan kirurgi. Metoden har funnits i Sverige i ca 4 år och nu även på Hudkliniken Norr i Umeå.

Vad är Fibroblast?

Fibroblast är en helt ny behandling för uppstramning eller ”Skin tightening” med plasmaimpulser. Metoden har främst skapas för att strama åt huden på ögonlocken men kan också användas för att strama åt huden på halsen, behandla djupare rynkor som tex på överläppen eller påsar under ögonen. Metoden använder sig av en elektrod som inte ska beröra huden. Elektroden producerar en mycket liten så kallad ”Plasma Flash” som hoppar från elektrodens spets till huden och låter huden avdunsta på ytan. Dessa mikromillimetersmå avdunstningar/punkter gör huden tightare i området och resultatet kan man se direkt behandlingen är avslutad.

efter ENDAST 1 behandling

Det utvecklas ingen form av ström eller värme på huden. Själva elektroden blir inte heller varm. Efter behandlingen bildas bruna torra prickar på huden(som ni kan se på bilden under) som är intorkad hud. Dessa kommer att försvinna efter ca 3-5 dagar. Sår och ärr kommer inte att bildas eftersom hudens barriär ej bryts, det uppstår inte heller någon pigmentering. Vill du täcka dessa prickar så går det jättebra att göra det med ett speciellt smink du får med dig hem efter Fibroblast-behandling.

Vilka risker finns det?

Vid korrekt eftervård finns det inga kända risker.

Hur många behandlingar krävs det?

Hur många behandlingar man behöver beror helt på utgångspunkten och vilket resultat man vill uppnå. Vanligtvis räcker det med endast en behandling (resultatet på bilden ovan är efter endast en behandling). Vid svårare fall kan det krävas två behandlingar som på bilden här under där resultatet som visas är efter två st behandlingar med 6 veckors mellanrum.

Bild taget direkt efter avslutad andra behandling. Resultat efter två behandlingar.

Kan man täcka över prickarna?

Ja det kan man. Efter avslutad behandling får du med dig hem eftervårdskräm samt speciellt smink du kan täcka prickarna med om vill. Man ska inte täcka över de med vanligt smink. Efter 3-5 dagar har prickarna försvunnit och du kan sminka dig som vanligt igen.

Gör det ont?

Nej, det sticker till litegrann men huden bedövas 40 min innan behandlingen påbörjas.

Kan man använda Fibroblast metoden endast till ögonlock?

Nej. Man kan strama åt huden på halsen, under ögonen och även behandla djupare rynkor som t.ex. på överläppen och man kan tom strama åt huden på magen efter en graviditet. Här under ser ni resultat efter endast en behandling av djupa rynkor på överläppen och runt munnen.

Resultat efter ENDAST 1 behandling

Vad är det för kostnad per behandling vid ögonlockslyft?

En behandling kostar 5000kr, skulle det därefter behövas en ytterligare blir kostnaden för en andra behandling 2500kr och för en eventuell tredje behandling blir kostnaden 1750 kr.

Kostnadsfri konsultation inför behandling

Om du undrar över något innan din behandling är du välkommen att boka en kostnadsfri konsultation. Under konsultationen kommer vi att gå igenom dina önskemål och förväntningar och därefter tillsammans hitta den bästa lösningen anpassad för dig.

Hur ser resultatet ut?

För att se fler bilder på utförda Fibroblast behandlingar på Hudkliniken Norr tryck HÄR!

Boka en kostnadsfri konsultation

Se fullständig behandlingsmeny och priser här