2 juli, 2017

Kosmetisk pigmentering

Kosmetisk tatuering ögonbryn i Umeå

Ny stråteknik ger permanent tatuering ett realistiskt utseende

Permanent makeup, eller kosmetisk pigmentering har de senaste åren blivit allt vanligare. Och det är ju faktiskt väldigt praktiskt i många fall, t.ex. vid allergier mot kosmetika eller vid känslighet, om du börjar se lite sämre, eller om händerna inte är lika stadiga. Vissa använder kosmetisk pigmentering för att underlätta i vardagen och spara tid vid applicering av smink på morgonen eller efter träning vid en livsstil som är mer aktiv – då permanent makeup sitter på plats även efter bad eller träning. Vissa får tunna eller glesa ögonbryn efter år av plockning och då kan man med kosmetisk pigmentering fylla i dem och göra dem naturliga igen. Men kosmetisk pigmentering används också medicinskt och kan vara ett hjälpmedel vid rekonstruktion av vårtgård efter operation, tatuera hårbotten likt hårstrån med färg vid fläckvis håravfall som alopecia.

Tekniken som används idag skiljer sig mycket från det du kanske sett tidigare i form av blanka blåsvarta heltäckande ögonbryn. Idag är nålarna så tunna att man kan tatuera varje strå för sig, i vilken riktning man önskar lägga det. Det gör att resultatet blir så nära verkliga bryn att det är svårt att se skillnad. Det är detta som kallas 3D-teknik eller 3D-bryn och dessa skapas med en liten nätt penna för snygga och realistiska ögonbryn.

En kosmetisk tatuering försvinner nästan helt efter tre till fem år, till skillnad från permanenta tatueringar – därför behöver du fylla på med mer färg efter något år. Att välja kosmetisk tatuering är därmed INTE ett val du gör för livet, utan istället för att du under några år önskar underlätta vardagen.

På Hudkliniken Norr kan du bland annat utföra kosmetisk pigmentering av ögonbryn, eyeliner, läppar (kallas ofta för lipliner) eller medicinsk pigmentering efter överenskommelse.

Kontakta mig idag för att veta mer, eller boka en tid på hemsidan redan nu.

 kosmetisk pigmentering i umeå

Hur går det till?

Jag hjälper dig att ta fram ett passande form och färg på dina ögonbryn/liner och vilken pigmenteringsmetod som passar din hy för bästa resultat, dock är det du som bestämmer det slutgiltiga valet av form och färg innan pigmenteringen börjar.

Vid behandling bedövas ditt behandlingsområde med bedövningskräm och efter ca 10-15 minuter kan färgpigmentet arbetas in på ditt område. Din behandling kan ta upp till två timmar/gång.För att få din behandling klar krävs oftast två, ibland fler, tillfällen. Dessa ingår i ditt behandlingspris och görs inom tre månader. Vid återbesök, då du vill fylla på mer färg, betalar du halva ordinarie priset. Återbesökspriset ges inom två år efter första behandlingen.

Om du önskar kan du boka en kostnadsfri konsultation innan din behandling. Om du brukar sminka dina ögonbryn är det bra om du kommer sminkad till konsultationen eller till din första behandling.

Efter din behandling

Under första veckan efter din kosmetiska pigmentering är det behandlade området är mörkare än slutresultatet. Överskottspigmentet stöts bort och fullt resultat ses först efter cirka en månad. Hur länge din pigmentering håller är individuellt men man brukar räkna med ca 2-4 år. De flesta väljer att göra en touch-up en gång per år för att bibehålla färg och form.

Hur ser resultatet ut?

För att se före- och efterbilder på färdiga kosmetiska pigmenteringar jag har utfört, klicka här

Kosmetisk tatuering stråteknik 3D-bryn efterbild

Klicka på bilden för att se fler bilder

3D-bryn med Microblading v/s 3D-bryn med Tatueringsmaskin

Jag har valt att enbart arbeta med tatueringsmaskin vid alla kosmetiska pigmenteringar – trots att jag är utbildad inom båda varianterna. Det beror på flera anledningar, läs mer om skillnaderna här.

 

Kostnadsfri konsultation inför behandling

Om du undrar över något innan din behandling är du välkommen att boka en kostnadsfri konsultation. Under konsultationen kommer vi att gå igenom dina önskemål och förväntningar och därefter tillsammans hitta den bästa lösningen anpassad för dig.

 

Boka en kostnadsfri konsultation för kosmetisk pigmentering

Se fullständig behandlingsmeny och priser här