3 juli, 2017

3D-bryn Microblading v/s 3D-bryn med Tatueringsmaskin

Vad är egentligen skillnaden?

Jag får ofta frågan om vad skillnaden mellan blading / microblading och pigmentering med maskin är? Då tänkte jag förklara just de skillnaderna för er här. Men, innan jag fortsätter vill jag att ni ska veta att jag har utbildning i båda metoderna men har valt att enbart jobba med den ena.

Begreppet 3D-bryn har kommit starkt på senaste tiden och innebär helt enkelt tekniken man pigmenterar ögonbrynen med. Man pigmenterar tunna streck på huden som efterliknar strån, oftast i 2 färger för att få fram ett 3D-utseende på brynen. Alltså 3D-bryn kan man göra med både blading / microblading och tatueringsmaskin. 3D-BRYN ÄR ALLTSÅ INTE EN METOD UTAN ETT RESULTAT!

BLADING / MICROBLADING

Med microblading skär man flera snitt i huden för att i efterhand badda med färg som lägger sig i dessa snitt. Det gör både ondare och huden tar större skada eftersom nålarna som används ligger på rad och liknar en såg som skär i huden.

På en microskopisk nivå blir det även små ärr i huden och det är väldigt vanligt att färgen försvinner väldigt snabbt, eller att den lägger sig väldigt djupt och då blir färgen gråaktig. Avståndet mellan snitten måste vara större än vid tatueringsmaskin för att inte riskera att huden mellan snitten spricker.

Fördelen med blading är att startkostnaden för en pigmenterare (den som utför behandlingen) endast blir några hundralappar eftersom ingen dyr maskin behöver investeras i.

Men vill man bara bättra på sin form och kan tänka sig göra ingreppet ofta, vanligtvis fylla på färg efter 1 år, och såklart om man hittat en duktig pigmenterare – då är detta en metod för dig.

PIGMENTERING MED TATUERINGSMASKIN

Här går nålen upp och ner och trycker i färg samtidigt som pigmenteraren drar linjer. Här finns det olika storlekar på nålar att välja för en pigmenterare, från det allra tunnaste till lite kraftigare. Vilken nål pigmenteraren väljer beror helt på hur dina egna strån ser ut. Har du tunna strån då väljer man en tunnare nål, har du kraftigare strån då väljer man en kraftigare nål.

Färgen vid en pigmentering med tatueringsmaskin blir både jämnare och stråna kan läggas väldigt tätt då nålen gör ett väldigt rent snitt.

Inga ärrbildningar blir det heller eftersom ett rent snitt läker väldigt fint ihop och bortstötningen av pigment blir mindre vilket resulterar i att brynpigmenteringen för maskin håller lite längre. Dock kommer du även här att behöva fylla på med färg, men vanligtvis först efter 2 år.

En annan fördel med maskin är att man mycket lättare kan tatuera eyeliner och läppar.

Viktigt att tänka på för dig som kund

Oavsett vilken metod du väljer för din behandling, så tycker jag det allra viktigaste är att du väljer en pigmenterare med erfarenhet. OCH att du kollar att denna salong har anmält sin verksamhet till den lokala kommunens Miljö- och Hälsoskydd. Då kan du vara mer trygg i vetskapen att de jobbar hygieniskt och följer de riktlinjer som finns vid stickande/skärande verksamhet.

Jag personligen föredrar och jobbar endast med tatueringsmaskin. Och Hudkliniken Norr är självklart anmälda till Miljö- och Hälsoskydd i Umeå Kommun och jag följer deras riktlinjer.

Känner du att du har fler frågor som jag inte besvarat? Ring mig, eller boka tid för en kostnadsfri konsultation så går vi tillsammans igenom alla detaljer.

 

Boka en kostnadsfri konsultation för kosmetisk pigmentering

Se fullständig behandlingsmeny och priser här